+36‭ 30 847 4018‬

ugyfelszolgalat@kinva.hu

(Új) Pasztellfestés 1. Kezdő Online Tanfolyam

Tanfolyam végén mindent tudsz a pasztellfestésről!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ma: Kacérkodsz a gondolattal, Holnap: Mindent tusz majdl

Mostanában egy kicsit rákattantam az akvarellre. Talán a nagy melegek teszik, jól esik egy kis könnyed akvarellezés ebben a kánikulában. Vagy az is lehet, hogy csak egy kis változatosságra vágyom a sok olajfestmény festése közben. Nem is igazán tudom mi a valódi oka, bár volt néhány gyújtópontja a dolognak.

Kezdjük ott, hogy a júniusi alkotótáborunkban egyik kedves tanítványomtól kaptam ajándékba egy porcelán palettát. Ez az a paletta ami a fenti képen is látható az akvarell képtől jobbra. Ez valójában nem is egy paletta, hanem egy a Pepco áruházakban kapható porcelán tányér, vagy tálca, mint megtudtam Jucustól, aki a palettát nekem ajándékozta a táborban. Akármi is az eredeti funkciója, már Jucus is palettának használta és én megláttam nála, nagyon megtetszett és annyira dicsértem, hogy végül nekem ajándékozta.

Azonnal megláttam benne a fantáziát, hogy milyen jó lehet akvarellezéshez. Hiszen magam szeretem a nagyobb méretű, sÍk keverő palettákat, nem igazán szeretem a pici, sok részre tagolt szokásos akvarell paletta tálakat. Ez a nagy, egybefüggő keverő felület, pont nekem való.

Szóval hazavittem az újonnan szerzett palettámat, majd pár napig ott hánykolódott a műteremben, amikor is elkezdtem kicsit rendet rakni a festő holmijaim között. Ráfért a felszerelésemre a karbantartás, az utóbbi időben nagyon elhanyagoltam a felszerelés karbantartást, hiszen itt van ugye a könyvírás projektem, ami most már a célegyenesben van, hamarosan fizikailag is kézbe vehetem életem első könyvét. De ennek intézése a tanfolyamok mellett nagyon sok időmet elvitte.


Már előrendelhető a KINVA könyv!!

A könyv bemutató oldalán sok információt találsz a könyvről, még bele is olvashatsz egy kicsit.

Azt is megtudhatod, hogyan juthatsz hozzá!


Aztán itt vannak az újra induló festőtáborok, a tanfolyamok és az új weboldalak körüli teendők. Ráadásul időközben szert tettünk egy kis hétvégi házra Baján a Duna-fürdő üdülőtelepen. Ennek felújítása is folyamatban van, aminek jelentős részét magam végzem a saját két kezemmel.

Nagyon várom, már hogy elkészüljön, afféle „menedékháznak” szánom. Csodás környezetben van, egyik oldalról a Duna, másik irányból a Vén-Duna holtág, hátulról pedig a Gemenci Erdő határolja a területet, megannyi látnivalóval, az ártéri erdő és a vizek minden csodájával együtt. Természetszerető emberként alig várom, hogy legyen időm kirándulni és a szabadban festegetni, vázlatolgatni. Erre nagyon jó lesz majd az akvarell és a gouache technika, hiszen ezeket mintha csak kifejezetten a vázlatfestéshez találták volna ki.

Szóval egy szónak is száz a vége, ott tartottam, hogy a porcelán palettát az akvarell cuccok közé tettem, aztán ha már egyszer elővettem, akkor át is néztem egy kicsit az akvarell felszereléseimet és elkezdtem őket rendbe szedni. Mondhatom rájuk fért, hiszen talán majd jó egy éve, hogy nem festettem velük.

Végül addig pakolásztam amíg kedvet kaptam egy gyors festéshez, így egy szokásos. „KINVÁS – Ember a tájban” témájú képet rögtönöztem nedves a szárazon technikával, egyúttal mindjárt kipróbáltam a Lengyel Renesans akvarell festékeket is.

A sebtiben felvázolt kép (amit fent láthatsz) elég jól sikerült, jól esett az akvarell technika könnyed lazaságával dolgozni.

A Renesans félszilkés akvarell festékek is jól vizsgáztak, szerintem ezek a kézműves festékek ár minőség arányban nagyon jól. teljesítenek, teljesen jók arra, hogy az ember elkezdjen akvarellezni, kevés beruházással, de mégis különösebb kompromisszumok nélkül.

Szóval azt mondják evés közben jön meg az étvágy rá is kaptam rendesen így mostanság elmerültem kissé az akvarell festészet világában.

Régebben gyakrabban festettem akvarellel, mostanában valahogy méltatlanul feledésbe merült nálam az utóbbi években. Talán mert a sok festőtanfolyam miatt kevés időm maradt, ráadásul, főleg az olajfestészettel foglalkoztunk. Pedig most újra rádöbbentem micsoda jó mulatság is az akvarellezés. Ráadásul nagyon sok haszna van akkor is ha az ember olajjal, vagy akrillal szokott főleg festeni. Hogy mik ezek az előnyök, arról a következő bejegyzésemben írtam, melyet itt olvashatsz.

Ami viszont lényeges, hogy nagyon sokan rágják már egy ideje a fülemet, hogy szeretnének akvarellt is tanulni. Így hát most rászántam magam és elkezdtem összeállítani a KINVA ART AKADÉMIA első online akvarellfestő tanfolyamát. Ennek részleteit ide kattintva tudod megtekinteni!

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, kérlek alul szólj hozzá a hozzászólások között!