+36‭ 30 847 4018‬

ugyfelszolgalat@kinva.hu

(Új) Pasztellfestés 1. Kezdő Online Tanfolyam

Tanfolyam végén mindent tudsz a pasztellfestésről!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ma: Kacérkodsz a gondolattal, Holnap: Mindent tusz majdl

Teszteltem a Rósa Gallery olajfestéket, a teszt során kiváló minőséget, megfelelő konzisztenciát és szép színárnyalatokat találtam. A kadmium és kobalt utánzatok ellenére is erős színekkel találkoztam. Az ár-érték arány kiváló, így a Rósa Gallery olajfestékek ideális választásnak bizonyulnak. A blog bejegyzésben a tesztről készített Youtube videó is megtekinthető!

A 18 x 20 ml tubust tartalmazó Rósa Gallery Artist olajfesték készletet, az Úristen Festek Művészellátó biztosította számomra, tesztelési célból. Ezúton is köszönöm nekik a felajánlást!

A teszt videó megtekintése

Rósa Gallery olajfesték teszt: minőség és konzisztencia

Az Úristen Festek Művészellátó jóvoltából lehetőségem volt tesztelni a Rósa Gallery Artist Olajfestéket, amelyet egy kis művészfesték gyártó cég készít Észak-Nyugat Ukrajnában, Novovolinszk városában. Az interneten külföldi festőművészek blogjaiban és youtub csatornáin, más nagyon sok alkalommal találkoztam korábban a Rósa Gallery akvarell festékek felülvizsgálatával. Általában jó véleménnyel voltak róla, később magam is szeretném majd tesztelni ezeket az akvaelleket, különösen a mai teszt után kaptam ehhez még nagyobb kedvet.

De az olajfestékről eddig nem láttam tesztet. Ezért is örültem a lehetőségnek, hogy végre kipróbálhatom ezeket a festékeket.

Rósa Gallery olajfesték teszt: színválaszték és élénkség

Az első lépésben a festék minőségét és konzisztenciáját vizsgáltam. A Rósa Gallery olajfestékek megfelelően merev konzisztenciájúak, ami könnyen kezelhetővé teszi őket és ideális alapot biztosít a kreatív alkotásokhoz.

A színválaszték és élénkség terén a Rósa Gallery olajfestékek kiválóan teljesítettek. A színek erőteljesek és jól színeznek. A teszt során csak a sárga szín volt egy picit gyengébb a vártánál, de ez a permanens sárga színek esetén nem jelent problémát, hiszen azok eredendően is gyengébbek a valódi kadmium sárgáknál.

Az alábbi színek voltak a dobozban:

  • Cink fehér
  • Titán fehér
  • Kadmium citrom sárga (utánzat, több pigment)
  • Kadmium közép sárga (utánzat, több pigment)
  • Kadmium világos vörös (utánzat, több pigment)
  • Kadmium sötét vörös (utánzat, több pigment)
  • Kármin vörös (utánzat, több pigment)
  • Magenta (utánzat, több pigment)
  • Kobalt lila (utánzat, több pigment)
  • Ultramarin kék
  • Cölin kék (utánzat, több pigment)
  • Pthalo kék (PB15:1 vöröses tónus)
  • Nedv zöld (nagyon szép, lazúros árnyalat)
  • Pthalo zöld
  • Okker sárga (természetes okker)
  • Égetett sienna (narancsos barna, szép, jól lazúrozik)
  • Égetett umbra (szép, lazúros barna Pannoncolorhoz hassonló)
  • Fekete

A készleten kívül kaptam még néhány szóló színmintát, 60 ml. tubusokban további színeket az artis kategóriájú festékből, továbbá pár tubus Studio festéket is, melyek a gyengébb kategóriájú festékek.

  • Kobalt kék (utánzat, több pigment)
  • Cinóber vörös (utánzat, több pigment)
  • Okker sárga studio (ez szintetikus vas-oxid sárga, szép szín, erős színező erő)
  • Türkiz kék (utánzat, több pigment, erős színező erő)
A készlet doboza

Rósa Gallery olajfesték teszt: kadmium és kobalt utánzatok

A kadmium és kobalt színek, valamint a cölin kék szín mind utánzatok, nem a valódi pigmentből készülnek, hanem több pigmentes, kevert színek. Ennek ellenére a készletben található színek szépek és erős árnyalatokat képviselnek. Ahogy említettem a sárga kicsit gyengébb, de még elfogadható. A kobaltkék és a cölin kék kicsit eltér a valódi pigmentekből készített festékek árnyalataitól, de nagyon erős a színező erejük. A kobalt lila is elég szép árnyalatú!

Nagyon tetszett a Nedv zöld és az égetett sienna, mindkettő az általam preferált színárnyalatokhoz áll közel. A sutio kategóri vas-oxid okkere pedig olyan erőteljes, hogy nem éreztem különbséget drágább gyártók ugyanilyen színéhez képest.

Rósa Gallery olajfesték teszt: készlet és ár-érték arány

A Rósa Gallery olajfesték készlet 18 db 20 ml-es tubust tartalmaz, amely egy széles színválasztékot biztosít. Az ár-érték aránya nagyon jó, ami azt jelenti, hogy a festék jó minőségű, mégis megfizethető.

A festék készlet doboza felbontás után

Rósa Gallery olajfesték teszt: összehasonlítás más márkákkal

A Rósa Gallery olajfestékek más népszerű márkákkal való összehasonlításakor több szempontot kell figyelembe venni. Az ár-érték arány, a színválaszték, a konzisztencia és a pigmentek minősége mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják a végső döntést.

Ár-érték arány tekintetében a Rósa Gallery olajfestékek versenyképesek más márkákkal szemben, főként ha figyelembe vesszük a jó minőségüket és a széles színválasztékot. A konzisztencia tekintetében is hasonló eredményt mutatnak, hiszen a festék könnyen kezelhető és alkalmas a legtöbb művészeti alkalmazásra.

A színválaszték összehasonlításakor a Rósa Gallery olajfestékek széles spektrumát kínálják, így a művészek különböző árnyalatok és átmenetek közül választhatnak. A pigmentek minősége tekintetében a kadmium és kobalt utánzatok, valamint a cölin kék szín esetén a Rósa Gallery olajfestékek valamivel alacsonyabb minőséget képviselnek, mint a prémium márkák. Ugyanakkor a többi szín esetében az eredmények kielégítőek, és a színek élénkek és tartósak.

A tesztelés eredménye a videóban látható a folyamat

Rósa Gallery olajfesték teszt: alkalmazás és technikák

A Rósa Gallery olajfestékek alkalmazása során, a videó készítése után, még több technikát is kipróbáltam, mint például az impasztó, a lazúr, a glazúr és a szárazecset technikákat. A festék konzisztenciája és színválasztéka lehetővé tette, hogy mindegyik technikát sikeresen alkalmazzam.

A festékek jól reagáltak a hígítók és a közeg hozzáadására is, ami lehetővé tette a textúra és a színárnyalatok változtatását. Ez a rugalmasság fontos szempont a művészek számára, akik különböző technikákat szeretnének alkalmazni.

A Rósa Gallery Olajfesték készletet az Úristen Festek Művészellátó biztosította a teszthez. A művészellátó webáruházában ide kattintva beszerezhető, vagy személyesen a Budapest József krt. 26. szám alatti üzletükben!

Végkövetkeztetés: A Rósa Gallery olajfesték teszt alapján a festékek kiváló ár-érték arányt, szép színárnyalatokat és megfelelő konzisztenciát kínálnak. A kadmium és kobalt utánzatok ellenére is a színek erőteljesek és élénkek. A festékek alkalmazása során különböző technikák használata lehetséges, és a festékek jól reagálnak a hígítókra és közegre. Összességében a Rósa Gallery olajfestékek ideális választás a művészek számára, akik jó minőségű, mégis megfizethető festéket keresnek.

Ingyenes Pasztellfestő Online Tanfolyam

Már elérhető az ingyenes pasztellfestő online tanfolyam, melyben 10 db. videó lecke található a pasztellfestés alapismereteivel!

A tanfolyam díjmentes, bárki megtekintheti!

Ha tetszett a bejegyzés, alul a hozzászólások között megoszthatod a gondolataidat velünk…