+36‭ 30 847 4018‬

ugyfelszolgalat@kinva.hu

(Új) Pasztellfestés 1. Kezdő Online Tanfolyam

Tanfolyam végén mindent tudsz a pasztellfestésről!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ma: Kacérkodsz a gondolattal, Holnap: Mindent tusz majdl

2014 augusztusában egy olyan döntést hoztam meg, amely alapjaiban változtatta meg a saját életemet és biztosan állíthatom, hogy e döntés, rajtam kívül még több ezer ember életére is hatással volt azóta.

Akkor döntöttem el ugyanis azt, hogy létrehozom Magyarország első, online festészeti tanfolyamát. Ez volt a „Festés Korlátozott Palettával Online Festőtanfolyam”.

A célom elsősorban az volt, hogy lehetőséget biztosítsak abban, hogy kezdő és haladó amatőr alkotók Magyar nyelven jussanak hozzá értékes ismeretekhez a festészetről, hogy eredményesebben tudják magukat tovább képezni.

Az első online tanfolyamunk így 2014. szeptember 15.-én kezdődött, és ezt tekintjük a KINVA ART AKADÉMIA megalakulásának napjának is, ez a nap a születésnapunk.

Az azóta eltelt 7 évben nagyon sok minden történt velünk. Többek között létrehoztam több mint 70 db online festő és rajz képzést. Tanítottam és tanítok több mint 3000 embert ez idő alatt. Örömmel állapítottam meg, hogy a tanítványaim egy jelentős része egészen a kezdetektől a mai napig kitartott velem és még mindíg követik a képzéseimet. Vannak közülük akik már önálló karrierbe kezdtek, vannak akik maguk is a festészetből élnek, sőt egyesek oktatnak is azóta. Sokan túl vannak számos kiállításon sikeres pályázatokon.

A legtöbb tanítvánnyal csak virtuálisan ismerjük egymást, a kapcsolattartásunk az internet és a telekommunikáció eszközeire korlátozódik. De azért egyesekkel volt szerencsém személyesen is találkozni. Biztosan mondhatom, hogy sokukkal igazi barátságok is szövődtek, melyek olykor túlmutatnak a tanítvány, mester viszonyon.

De 7 esztendő nagy idő, így sajnos veszteségeink is voltak. Néhányan elmentek és már nem lehetnek köztünk. Miközben szomorúsággal a szívemben emlékezek rájuk, szeretném hinni, hogy ők már mindörökre valahol az égi vásznakon festenek.

Az online tanfolyamokon túl, számtalan alkotótábort is megrendeztem ez idő alatt.

Biztosan állíthatom tehát, hogy komoly tapasztalatot szereztem a tudás megosztása terén.

A minap valakinek egy közösségi médiában tett hozzászólása kapcsán kezdtem el gondolkozni a tudás és a tudás megosztásának összefüggéseiről.

Miközben próbáltam összefoglalni a gondolataimat ezügyben, arra jutottam, hogy a tudást nem lehet pénzzé tenni, mert a tudás nem, valakié.

„Hitem szerint a tudás az egy olyan egyetemes dolog, amely az egész emberiség közös kincse!”

Aki ebből valamennyihez hozzáfér annak kötelessége azt lehetőségei szerint másokkal megosztani, részben azért, hogy fennmaradjon, megőrződjön, részben pedig azért, hogy gyarapodjon.

Valaki rámutatott arra, hogy: „…de hát én is pénzt kérek a tudásért, hiszen az online festőtanfolyamaimért is fizetni kell…”.

De valójában ez nem így van. Szerintem egy elhivatott tanító nem gondolja úgy, hogy a tudásért kérne pénzt. Hiszen a tudás nem a mi tulajdonunk, az közkincs.

Egy igazi oktató nem a tudásért kér pénzt, hanem az idejéért. Azért az időért amelyet arra szán, hogy a tudást összegyűjtse, rendszerezze és a saját tapasztalatai alapján továbbfejlessze. Továbbá azért az infrastruktúráért kér pénzt, ami lehetővé teszi azt, hogy a tudást közzé tegye.

Hiszen míg a tudás nem a miénk ezzel szemben az időnk az a sajátunk, mi gazdálkodunk vele és soha sem tudhatjuk mennyi áll még belőle rendelkezésünkre. Csak abban lehetünk biztosak, hogy egyszer végére érünk, egyszer csak el fog fogyni.

Ezért az idő a legdrágább kincsünk.

Egy jó tanító tehát nem a tudásért kér pénzt, hanem az idejéért és azokért az eszközökért, amelyeket a tudás megosztására használ.

Ebbe a gyakorlatba aztán az is belefér, hogy a megszerzett tudás egy részét, ingyenesen is igyekszik hozzáférhetővé tenni. Ezt a célt szolgálja pl. ez a blog is, vagy a festővideókat tartalmazó Youtube csatornám, továbbá az artakademia.hu oldalon is található ingyenes tanfolyamok is.

Az elmúlt 7 év tapasztalataiból tehát azt szűrtem le, hogy az idő és a tudás a két legnagyobb kincsünk, az előbbi a sajátunk, utóbbi pedig mindenkié az egész világon. Ezért az időnket a lehető legjobban kell kihasználnunk, a tudást pedig a leghatékonyabban kell mások rendelkezésére bocsátani, hogy ezzel az egész emberiséget szolgálhassuk!

A magam részéről ennek szellemében fogom a jövőben is folytatni azt az önként vállalt küldetésemet, hogy a festészet tudásanyagából minél többet összegyűjtsek, rendszerezzem azt és végül Magyar nyelven elérhetővé tegyem, hogy bárki megtalálhassa a neki való tudásanyagot! Remélem, hogy ehhez elég időt kapok még, hogy sok-sok születésnapot megélhessen még a KINVA ART AKADÉMIA!

Végül de nem utolsó sorban szeretném megköszönni minden tanítványomnak és követőmnek az elmúlt éveket és a kitartást, hogy velem voltatok!

Szeretettel:

Krisztián

ui.: Nektek, milyen hatással volt a KINVA ART AKADÉMIA az életetekre, a festészeti utatokra? Várom a válaszaitokat az alábbi hozzászólások között!

Szülinapi Akció

Most minden Online Festőtanfolyam Óriási Kedvezménnyel Vehető meg a KINVA ART AKADÉMIA régi oldalán!

A jövőben az új oldalon is hozzáférsz majd a megvásárolt tanfolyamokhoz!

Részletekért kattints a lenti gombra!