+36‭ 30 847 4018‬

ugyfelszolgalat@kinva.hu

(Új) Pasztellfestés 1. Kezdő Online Tanfolyam

Tanfolyam végén mindent tudsz a pasztellfestésről!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ma: Kacérkodsz a gondolattal, Holnap: Mindent tusz majdl

Az élő festőművészek sorozat 1. részében a Kanadában élő Orosz festűművésznővel, Anna Razumovskayaval ismerkedhetünk meg

Anna Razumovskaya  a Szovjetunióban született a hidegháború idején. 1991-ben diplomázott az Orosz Állami Művészeti Egyetemen, ahol kiváló fokozattal tett vizsgát. Ezt követően Németországban, Belgiumban és Hollandiában folytatta tanulmányait. Végül Kanadában telepedet le, ahol a mai napíg él és alkot.

Az első önálló kiállítását New Yorkban rendezték, majd ezt követően Párizs, Torontó Amszterdam Antwerpen és Berlin következett.

Napjainkra már nemzetközi szinten is az egyik legismertebb művésznek számít. Anyja a divat területén tevékenykédet, így Anna korán belecsöppent a divat világába, már amennyire ez a peresztrojka előtti Szovjetunióban lehetséges volt. Anyja hatása a divat iránti kifinomult érzékenység, amely a mai napíg érzékelhető munkáin is.

Alkotásait akril és olajfestéssel hozza létre. Művei központi témáit legtöbbször a nő jelenti. Nőalakjai a vásznon romantikus hangulatot árasztanak, ugyanakkor körül lengi őket a finom, nőies provokáció és a titokzatos ígéret fátyla.

Anna munka közben

Anna egy kiállítás megnyitón

Bravúrosan keveri a régi mesterekre jellemző realista ábrázolást a modern művészet, absztrakt és expresszív ábrázolási módszereivel, műveiben ez a két véglet harmonikus összhangba kerül egymással.

Ugyanakkor lendületes, expresszív ecsetkezelése, a festményeknek erőteljes dinamikát ad, életre keltve vele az egyébként olykor szinte szoborszerű ábrázolásait, így hozva már-már mozgásba a képen szereplő figurákat.

Alakjai a képeken gyakran tánc, vagy éppen zenélés közben láthatóak. Olykor szinte mitologikus érzést keltve, mintha múzsákat ábrázolna vagy éppen a 3 gráciát. Míg az emberalakok, bőrtónusa a klasszikus realista és az impresszionista színvilág határmezsgyéjén egyensúlyozik, addig a ruhákon és a háttéren drámai kontrasztokat hozz létre. Gyakran már-már túlzottan erőteljes és intenzív, vibráló színekkel. Leggyakrabban vörös, sárga és kék színeket használ. Ezek a dinamikus. intenzív színek varázslatos harmóniába keverednek a kép más részein található semleges és pasztell színekkel.


Már előrendelhető a KINVA könyv!!

A könyv bemutató oldalán sok információt találsz a könyvről, még bele is olvashatsz egy kicsit.

Azt is megtudhatod, hogyan juthatsz hozzá!


A képek textúrája is igen változatos, míg olykor egészen vékony, már-már lazúros rétegeket láthatunk a kép egyes részein. Addig máshol egészen erőteljes, tapintható, pasztózus textúrákat visz fel a festmény felszínére.

Anna Razumovskaya megtestesíti a sikeres nő, és a sikeres művész eszményi képét, aki nőként képes helyt állni két olyan világban is, ahol jellemzően a férfiaknak jut vezető szerep. Hiszen Anna mind a művészeti, mind pedig az üzleti életben is kiemelkedően, az élvonalban képes teljesíteni.

A további méltatások helyett, inkább nézzünk egy szép válogatást Anna Razumovskaya gyönyörű festményeiből.


A következő Blogbejegyzésben Anna Razumovskaya portréfestészetéről olvashatsz, ide kattintva tekintheted meg!

A KINVA ART AKADÉMIA online festőtanfolyama

Nőalakok Szénnel és Festékkel Online Festészeti Oktatóvideó Sorozat

Anna Razumovskaya képei inspirálták ezt a videósorozatot, az 5 db. oktatóvideóban, 5 db. különleges festmény megfestését mutatom be, elejétől a végéig! Közben azt is elmagyarázom, mit miért és hogyan csinálok! Izgalmas festmények melyeknek a lényege a vegyes technika. a kép jelentős része ceruza és szénrajzból áll, míg egyes részeit festékkel festjük.